Feel So Pure, de schoonheidssalon
waar uitsluitend met pure en natuurlijke
producten wordt gewerkt.

header header header header header header header header header header header header header header

Verantwoord genieten

VITAMINE D

Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat vitamine D dat wordt verkregen door zonlicht afkomstig van de zon of zonnebank niet alleen een gunstig effect heeft op onze weerstand maar ook op onze algehele gezondheid. Zo constateerde een onderzoeksleider van het Academisch Medisch Centrum (AMC) een sterke toename van vitamine D bij een groep bejaarden die onder begeleiding was gaan zonnen onder de zonnebank en toonde een internationaal onderzoek van Noorse wetenschappers de relatie aan tussen een verhoogd vitamine D gehalte na blootstelling aan UV-straling van de zonnebank. Daarnaast had deze groep een sterk verminderde griepkans in de winter.

Vitamine D heeft verschillende functies. Zo zorgt het voor de opname van calcium, dat weer noodzakelijk is voor de opbouw van het skelet en gebit. Vitamine D gemaakt uit cholesterol in de huid wordt cholecalciferol genoemd en heeft een natuurlijke functie als cholesterolverlager. Cholecalciferol blijkt zelfs een doeltreffender middel dan menig (synthetische) variant in tabletvorm. Verder is gebleken dat vitamine D een beschermende rol zou kunnen hebben tegen borst-, darm- en prostaatkanker.

LEKKER IN JE VEL

Zon is goed voor de gemoedstoestand van de mens. De meeste mensen zullen zich, in vergelijking met andere jaargetijden, gelukkiger voelen in de zomer. Dit komt doordat het lichaam endorfine, ofwel ‘het gelukshormoon’ aanmaakt. Hierdoor krijgt de mens meer energie en voelt zich ontspannen. Naast het psychologische effect hebben zonlicht en warmte ook direct effect op de bloedcirculatie. Een goede bloedcirculatie is weer verantwoordelijk voor een juiste zuurstofvoorziening van het lichaam. Dit zorgt voor een stabiele hartslag en een goede regulering van bloeddruk en ademhaling.

De zon werkt als katalysator voor al deze lichaamssystemen. Verder kan een tekort aan zonlicht in de winterperiode een gevoel van vermoeidheid, neerslachtigheid en zelfs depressie veroorzaken. Zonlicht stimuleert namelijk de aanmaak van melatonine, een hormoon dat zorgt voor een natuurlijk waak/slaapritme. Dit ‘slaaphormoon’ wordt door de pijnappelklier (epifyse) uit serotonine gemaakt en gedurende de avond/nacht gereguleerd afgeven aan de hersenen. Een verminderde hoeveelheid dag/zonlicht kan dus slaapproblemen en stemmingswisselingen veroorzaken.

Prijzen

Max 15  min € 6,50
Max 20 min € 8,00
11 x 15 min € 65,00
11 x 20 min € 80,00
U krijgt van ons voor elke zonnesessie een zonnebank crème  ter bescherming van uw huid, een handdoekje en een wet napkin! En bij aanschaf van een zonnekuur krijgt u uw eigen UV Bril ter waarde van €5,95 gratis.

Wat u moet weten voor u gaat zonnen!

De mate waarin u gevoelig bent voor UV-straling en dus voor zonnebrand, wordt bepaald door uw huidtype. Of iemand bruin wordt of niet, wordt erfelijk bepaald en verandert niet meer in een mensenleven, ook niet door meer in de zon te komen. De huidtypes I, II en III zijn het meest gevoelig voor de effecten van ultraviolette stralen.U kunt op een verantwoorde en gezonde manier zonnen als u zich houdt aan de volgende stappen.

1) Bepaal uw huidtype.

Huidtype 1: Uw huid is zeer gevoelig voor zonlichtschade: Verbrandt zeer snel, wordt niet bruin. Zonnen (en het gebruik van de zonnebank) wordt daarom afgeraden. Komt u toch in de zon, kies dan voor een hoge bescherming.

Huidtype 2: Uw huid is redelijk gevoelig voor zonlichtschade: verbrandt snel, wordt langzaam bruin. U hebt een hoge bescherming nodig in de zon.

Huidtype 3: Uw huid is minder gevoelig (maar niet ongevoelig) voor zonlichtschade: verbrandt niet snel, wordt gemakkelijk bruin. U hebt een gemiddelde tot hoge bescherming nodig in de zon.

Huidtype 4: Uw huid is het minst gevoelig (maar niet ongevoelig) voor zonlichtschade: Verbrandt bijna nooit, bruint zeer goed. U hebt een lage tot gemiddelde bescherming nodig in de zon.

Via deze vragenlijst komt u te weten wat uw huidtype is.

1. Welke kleur heeft uw huid wanneer u nog niet in de zon bent geweest?
a. Rossig
b. Zeer bleek
c. Bleek met beige teint
d. Lichtbruin
e. Bruin of donkerbruin

2. Hebt u sproetjes wanneer u nog niet in de zon bent geweest?
a. veel
b. enkele tientallen
c. een tiental
d. een enkele
e. geen

3. Wat is de natuurlijke kleur van uw haar?
a. Rood of rossig
b. Lichtblond
c. Donkerblond of lichtbruin
d. Bruin of donkerbruin
e. Zwart

4. Welke kleur hebben uw ogen?
a. Lichtblauw, lichtgrijs of lichtgroen
b. Blauw, grijs, groen
c. Lichtbruin
d. Bruin
e. Donkerbruin

5. Verbrandt u wanneer u langdurig onbeschermd gaat zonnen?
a. Ja, mijn huid wordt pijnlijk rood en ik krijg blaren en/of uitslag
b. Ja, mijn huid wordt knalrood
c. Ja, mijn huid wordt rood
d. Ja, mijn huid wordt een beetje rood
e. Nee, mijn huid wordt niet rood

6. Wordt u bruin na het zonnen?
a. Ik word nooit bruin
b. Ik krijg na enige tijd een beetje een kleurtje
c. Ik word na enige tijd bruin
d. Ik word vrij snel bruin
e. Ik word heel snel bruin

Resultaat
Als u meestal a geantwoord hebt, dan hebt u huidtype 1.
Hebt u vooral b geantwoord, dan hebt u huidtype 2.
Huidtype 3 is uw huidtype als u meestal c geantwoord hebt.
Als u vooral d of e geantwoord hebt, dan hebt u huidtype 4 of hoger.
De uitkomst van de test is een indicatie.

2) Neem adviezen in acht.

Bruiningsadvies :

– Win bij huidklachten medisch advies in voor u gaat bruinen.

– Draag altijd de bijbehorende beschermingsbril.

– Verwijder make-up en sieraden voor het bruinen.

– Gebruik geen zonnebrandcrème. Breng eventueel geschikte bodylotion of aftersun aan na uw bruiningssessie.

– Zorg ervoor dat er minimaal 48 uur tussen de eerste twee sessies zit om uw huidreactie te bepalen.

– Gebruik de bruiningsapparatuur maximaal eens per dag en blijf de rest van de dag uit de zon.

– Win medisch advies in bij ontstekingen of blaren, aanhoudende knobbeltjes of zweertjes op de huid of als u verandering bij moedervlekken ziet.

– De eerste en maximale bruiningstijden staan op de bruiningstabel vermeld. Overschrijd deze bruiningstijden niet. Bruiningstijden variëren voor verschillende huidtypen.

– Bepaal uw huidtype aan de hand van het kundig advies van uw zonnecentrum.

Waarschuwing :

Bepaalde medicijnen en make-up kunnen de gevoeligheid voor UV-straling verhogen. Win bij twijfel medisch advies in of vraag het aan gekwalificeerd personeel,

Bij onjuist gebruik van de apparatuur kan ultraviolette straling letsel aan de ogen en de huid veroorzaken zoals huidveroudering en uiteindelijk huidkanker. Lees de aanwijzingen goed door of overleg met het aanwezige personeel.

www.verantwoordzonnen.nl
Zonnen onder de 18 jaar is bij ons niet toegestaan!

800_800_3_1052_0_nl_09x3_04


privacyverklaring | disclaimer | realisatie: flikweert-it.nl