Feel So Pure, de schoonheidssalon
waar uitsluitend met pure en natuurlijke
producten wordt gewerkt.

header header header header header header header header header header header header header header

Nieuws » Smeren is belangrijk, maar wat gebruik je?

Zonnebrandcrèmes zijn er in vele soorten en kwaliteiten. Toch is het niet zo moeilijk om de juiste keuze te maken. Daarbij moet je letten op de kwaliteit van de zonnefilter en op de veiligheid van het product.

Brede bescherming

Een goede zonnefilter beschermt je huid tegen de twee soorten schadelijke ultraviolette straling: UVA en UVB. UVA is vooral verantwoordelijk voor het verouderende effect van de zon, terwijl UVB je huid laat verbranden en je risico op huidkanker sterk vergroot. Een zonnefilter dat tegen beide soorten straling beschermt, noem je een breed-spectrum filter.

Veilige bescherming

Tot voor kort kon je het beste kiezen voor een minerale zonnefilter. Titaniumoxide en zinkoxide geven een prima bescherming en dringen niet door de huid heen, zodat er geen schadelijke stoffen in je bloedbaan komen. Ze veroorzaken zelden een allergische reactie. Aan de veilige minerale filters kleeft echter één nadeel: ze laten een wittig laagje achter op de huid. Niet zo fraai. De fabrikanten hebben daar intussen wat op gevonden. Door de werkzame stoffen in microscopisch kleine deeltjes op te knippen, wordt de crème beter opgenomen en blijft ze onzichtbaar. Deze techniek, nanotechnologie, is omstreden. Bij een beschadigde of ongezonde huid kunnen de nano-deeltjes mogelijk de huidbarrière passeren en in je bloedbaan terecht komen.

Bij zonnebrandsprays bestaat het risico dat je de nano-deeltjes inademt. Overigens is niet duidelijk aangetoond dat dit bij mensen het geval is. Intussen zijn er alweer alternatieven gevonden; zonnefilters als mexoryl en tinosorb, combineren de goede eigenschappen van minerale filters met de smeerbaarheid van chemische filters. Ze beschermen goed, kunnen de huidbarrière niet passeren, komen niet in de bloedbaan en laten geen laagje achter. Ook is de kans op allergische reacties laag.

Tinosorb S staat op de ingrediëntenlijst vermeld als bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine en Tinosorb M als bisoctrizolemethylene, bis-benzotriazolyl, tetramethylbutylphenol.

De zonnebrandcrèmes van Phytomer bevatten deze zonnefilters!

 

Phytomer-Zonnebrandcrème

22 juni 2016 om 7:40 uur

« Terug naar nieuwsoverzicht

Social Media

Volg ons via:



privacyverklaring | disclaimer | realisatie: flikweert-it.nl