Feel So Pure, de schoonheidssalon
waar uitsluitend met pure en natuurlijke
producten wordt gewerkt.

header header header header header header header header header header header header header header

Nieuws » Het eten van fruit, zorgt voor schoonheid van binnenuit!

 

Eet jezelf gezond en mooi!

Door het eten van veel groente en fruit wordt het verouderingsproces vertraagt. Fruit bevat namelijk veel antioxidanten. Enkele voorbeelden van antioxidanten zijn vitamine C en E en de mineralen selenium en bètacaroteen. Deze antioxidanten beschermen ons lichaam tegen de vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve moleculen, die ontstaan bij oxidatieprocessen in ons lichaam. Oxidatie is overigens een natuurlijk stofwisselingsproces wat helaas zorgt voor de veroudering van ons lichaam. Je kan het zo zien,  je schilt een appel en die laat je een uurtje liggen, er ontstaan dan bruine vlekken, dat deel is dan geoxideerd. Als je er direct na het schillen citroensap op sprenkelt dan wordt de appel niet bruin het citroensap is hier dus de antioxidant.

Een groot voordeel van het eten van fruit is dat collageenproductie van de huid wordt gestimuleerd, waardoor het verouderingsproces wordt vertraagt. Ook wordt huid op een natuurlijke manier gehydrateerd dit houd de huid jong en soepel.

 

Fruit helpt je om het verouderings-proces te vertragen!

Aardbei

Fruit-Aardbei-Gezonde-Huid-Feel-So-Pure

 

Aardbeien, onze zomerkoninkjes gaan de huidveroudering tegen en helpen tegen beschadigingen in de huid die zijn ontstaan door de UV straling. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen waaronder de vitamines C, B1, B2, B9, B11 en de mineralen calcium, ijzer, magnesium, selenium en natrium. De aardbei dankt zijn rode kleur aan Anthocyanine deze stof is een zeer sterke antioxidant!

 

 

 

 

 

Appel

Fruit-Appel-Gezonde-Huid-Feel-So-Pure

 

 

Appels versterken het collageen in je lichaam en daardoor blijft je huid soepel en stevig. De appel zit boordevol met vitamines B en C en bevat daardoor veel antioxidanten, het is wel zo dat de meeste vitamines in en onder de schil zitten, dus met schil en al eten!  Appels dragen ook bij aan het ontgiften van de lever, voortdurend consumeren we giftige stoffen zowel van drank als van voedsel, de lever is verantwoordelijk om deze giftige stoffen uit het lichaam op te ruimen! Een bekend Engels gezegde luidt ‘An apple a day keeps the doctor away’

 

 

 

 

Blauwe Bes

Fruit-Blauwe-Bes-Gezonde-Huid-Feel-So-Pure

 

 

De blauwe bes is de koningin van de antioxidanten! De blauwe bessen zijn niet alleen voedzaam, maar zitten ook vol vezels, vitamines A, B1, B2, B6, en C. Naast deze vitamines bevatten blauwe bessen ook o.a. de volgende mineralen: magnesium, fosfor, ijzer, foliumzuur, kalium, calcium, koper en zink. De blauwe bessen hebben de hoogste antioxidanten werking van alle soorten fruit, en vertragen daardoor het natuurlijke verouderingsproces.

 

 

 

 

Framboos

Fruit-Framboos-Gezonde-Huid-Feel-So-Pure

 

 

Frambozen bevatten veel antioxidanten waaronder anthocyanines(geeft de rode kleur) en ellagitannines. Ellagitannines zijn zeer zeldzaam en hebben zeer goede effecten op de algehele gezondheid en werken ontstekingsremmend. Ook zijn frambozen rijk aan vitamine C, B11, E en K en bevatten ze de volgende mineralen: mangaan, magnesium, koper en kalium.  De hoge aanwezigheid van antioxidanten zorgen voor het behoudt van een mooie huid!

 

 

 

 

Banaan

 

Fruit-Banaan-Gezonde-Huid-Feel-So-Pure

 

 

De Banaan is waarschijnlijk voor ons allemaal het eerste stukje fruit dat we te eten hebben gekregen het bekende fruithapje. Bananen bevatten vitamine A, B en E en de mineralen magnesium, ijzer en kalium. Kalium zorgt er voor dat het vocht in de huid in balans blijft. Heb je last van een droge huid dan kan het helpen om wat vaker een banaan te eten. En wat ook heel fijn is bananen hebben een anti-ageing effect door de natuurlijke vetten die zij in zich hebben.

 

 

 

 

 Kiwi

Fruit-Kiwi-Gezonde-Huid-Feel-So-Pure

 

De Kiwi is een echte vitamine en mineralenbom ze zit vol met vitamine C, E en K en de mineralen magnesium, kalium en koper. De hoeveelheid vitamine C in de kiwi(100gr) is zelfs hoger dan nodig is voor onze dagelijkse behoefte. Een super vrucht dus voor onze weerstand en het vertragende effect dat vitamine C heeft op de veroudering van onze cellen.  Magnesium en kalium zijn belangrijke bloeddrukverlagende mineralen. Genoeg redenen dus om elke dag een kiwi te eten.

 

 

 

 

 

Ananas

 

Fruit-Ananas-Gezonde-Huid-Feel-So-Pure 

 

Ananas zit boordevol vitamines waaronder vitamine C, A, B1, B6, B11 en mineralen zoals magnesium, ijzer, kalium, zink, mangaan en koper. In sommige culturen wordt de ananas als medicijn gebruikt, het heeft namelijk een ontstekingsremmende werking. De ananas bevat als enige fruitsoort bromelaïne, dat is een spijsverteringsenzym. Bromelaïne heeft vele voordelen het kan helpen bij o.a. maag en darmklachten, ontstekingen, allergieën, ondersteuning van de alvleesklier en een verlaagde weerstand. Genoeg redenen dus om ananas te eten.

 

 

 

 

Watermeloen 

 

Fruit-Watermeloen-Gezonde-Huid-Feel-So-Pure

 

 

Watermeloen bestaat voor 95% uit water waardoor het een goede dorstlesser is. Niks is zo lekker dan op een snikhete stranddag een fris stuk watermeloen te eten. Maar de watermeloen bestaat uit meer dan alleen water! Het bevat ook o.a. vezels, vitamine C , lycopeen, ijzer en bètacaroteen. Lycopeen is een antioxidant die de lichaamscellen beschermt tegen de vrije radicalen. Bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A en C dragen bij aan de aanmaak van collageen. Collageen zorgt ervoor dat de huid zijn structuur en stevigheid behoudt.

 

 

Voor meer informatie over vitamine en mineralen kunt u op deze site terecht https://www.vitamine-info.nl/alle-vitamines-en-mineralen-op-een-rij/

4 juli 2018 om 9:57 uur

« Terug naar nieuwsoverzicht

Social Media

Volg ons via:privacyverklaring | disclaimer | realisatie: flikweert-it.nl